ul. Kosynierów 44
84-230 Rumia
www.panteramilitary.pl
sklep@panteramilitary.pl
czynne poniedziałek-piątek 7.00-15.00
CHLEB WOJSKOWY TRWAŁY NA NATURALNYM ZAKWASIE, BEZ KONSERWANTÓW - ODPORNY NA CZYNNIKI ATMOSFERYCZNE
Chleb ten ze względu na swój długotrwały okres przydatności do spożycia (24 miesiące) i opisane walory odżywcze znalazł szczególne uznanie wśród:
wojska wszystkich Rodzajów Sił Zbrojnych
Sił pokojowych (Afganistan, Irak, Macedonia)
uczestników wypraw dalekomorskich
uczestników wypraw wysokogórskich
organizatorów i uczestników Konwojów Humanitarnych
uczestników rajdów
Zakładów Karnych
Ponadto może być polecony wszystkim tym osobom, które wykonują swoją pracę przez wiele tygodni na obszarach niezurbanizowanych z dala od sieci handlowych (np. przy wyrębie lasów, budowach gazociągów itp.).
.
Data ważności: SIERPIEŃ.2024
.
Opakowanie zbiorcze 20x400g
.
Składniki: mąka żytnia typ 720 (41,5%), mąka pszenna, mąka żytnia razowa 5%, tłuszcz roślinny, drożdże piekarskie, ekstrakt słodowy jęczmienny, płatki ziemniaczane, sól, mąka sojowa, zawiera żywe kultury bakterii mlekowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna 804 kJ/191 kcal; tłuszcz 2,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g; węglowodany 36,2 g, w tym cukry 2,3 g; białko 3,2 g; błonnik 3,3 g; sód 0,5 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Opakowanie zawiera 1 bochenek chleba
Masa netto: 400 g
Chleb pakowany w atmosferze ochronnej w podwójne opakowanie z grubej folii
Chleb ten produkowany jest w oparciu o wyselekcjonowane polskie zboża i charakteryzuje się dużą zawartością witamin z grupy PP, B i E, a przede wszystkim zwiększoną w stosunku do pieczywa pszennego o ponad 30% zawartością błonnika mającego ogromny wpływ na pracę jelit. Posiada ponadto dużo niższą kaloryczność w odniesieniu do pieczywa pszennego, nadaje się więc znakomicie dla osób stosujących różnorodne diety odchudzające lub dla osób z nadwagą.
Pełnoziarnisty chleb żytni na naturalnym zakwasie, smaczny i aromatyczny. Wypieczony wyłącznie ze składników wysokiej jakości, BEZ KONSERWANTÓW I CHEMII. Słód jęczmienny nadaje mu niepowtarzalnego smaku i aromatu tradycyjnego chleba. Chleb pytlowy to rodzaj pieczywa produkowany z ekskluzywnej mąki pytlowej, czyli kilkakrotnie mielonej i przesiewanej przez pytel.
Chleb jest gotowy do spożycia zaraz po otwarciu opakowania w ciągu pół roku od daty produkcji. Po tym czasie powinno się go odświeżyć poprzez podgrzanie (mikrofalówka, piekarnik, garnek z wodą, podgrzewacz bezpłomieniowy, toster, grill, ognisko). Chleb po odświeżeniu, otwarciu i wystygnięciu może zostać porcjowany - smakuje jak świeży chleb prosto z piekarni. Doskonały na kanapki, do zup lub dań. Chleb jest smaczny, aromatyczny i ma doskonałą konsystencję, zadowoli wymagające podniebienie.
METODY ODŚWIEŻANIA:
METODA TRADYCYJNA (WODNA)
Bochenki chleba zanurzyć w gorącej wodzie o temperaturze 90°C bez szczelnego zamykania na okres 30 minut. Następnie chleb należy wyjąć i pozostawić do ostygnięcia, po czym wyjąć z opakowania foliowego i po 20 minutach leżakowania poddawać kromkowaniu.
UWAGA: Chleb gotujemy w podwójnych foliach.
METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU KUCHENKI MIKROFALOWEJ
Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do kuchenki mikrofalowej przy mocy 800W na czas 3 minuty. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.
METODA ODŚWIEŻANIA PRZY WYKORZYSTANIU PIEKARNIKA
Bochenek chleba po usunięciu pierwszej (zewnętrznej) folii wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 90-100°C na czas około30 minut. Następnie ściągnąć folię i po ostygnięciu poddać kromkowaniu.
METODA ODŚWIEŻANIA PRZY POMOCY TOSTERA
Bochenek chleba po wyjęciu z folii poddajemy kromkowaniu i umieszczamy w tosterze.
METODA CHEMICZNA (PODGRZEWACZ BEZPŁOMIENIOWY)
Bochenek chleba w szczelnym opakowaniu należy umieścić w podgrzewaczu i przykryć, tak by uzyskać jak najlepsze przyleganie. Można dzięki niemu podgrzać posiłek bez konieczności rozpalania ognia lub używania urządzeń elektrycznych. Umieszczony w torebce wkład chemiczny wystarczy zalać wyznaczoną ilością wody. Następuje reakcja chemiczna uwalniająca znaczne ilości ciepła.
UWAGA: Czas podgrzewania zależy od ilości użytych wkładów.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.